Nemzetközi Élelmiszer Konferencia Kaposváron

2018. október 12.

Nemzetközi Élelmiszer és Marketing konferencia a 2018. évi Kaposvári Állattenyésztési Napokhoz kapcsolódóan

 

A 2018. évi Kaposvári Állattenyésztési Napok nulladik napján tartották a Kaposvári Egyetemen az I. Nemzetközi Élelmiszer és Marketing konferenciát, amelynek szervezői a Kaposvári Egyetem és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara voltak.

Napjaink globális kihívásai közt fontos szerepe van a biztonságos élelmiszerellátásnak, amely egyre inkább egyénre szabott és egészséges táplálkozást segítő fogyasztási igénnyel párosul. A konferencia mindezeket figyelembe véve elsősorban az élelmiszerláncban megvalósítandó innováció és az együttműködések erősítésére koncentrált.

Az I. Nemzetközi Élelmiszer és Marketing konferencia résztvevőit Dr. Szigeti Orsolya a Gazdaságtudományi Kar dékánja köszöntötte. Több szakmai szervezet - a NÉBIH, az Agrármarketing Centrum is tartott előadást, de több helyi kiemelt élelmiszeripari vállalkozás is megszólalt a témában, így a Kométa 99 Zrt. marketing igazgatója, illetve a FINO-FOOD Kft. ügyvezetője is. A szakemberek hangsúlyozták: fontos, hogy az ágazat szereplői naprakészen reagáljanak a változó fogyasztói igényekre, ehhez pedig elengedhetetlen az innováció és az együttműködés.

A konferenciát követően került sor egy kerekasztal beszélgetésre, amelynek keretében az innovációban és együttműködésben példamutató helyi vállalkozások - akik egyben a Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter tagjai is (Kométa 99 Zrt., FINO-FOOD Kft. Kapos Ternero Kft.), különféle szervezetek (többek között a DDRÉI Klaszter, amit Szommerné Egyed Linda elnök képviselt), valamint a média képviselői ültek közös asztalhoz.

A Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter értelemszerűen aktív résztvevője volt a konferenciának, hiszen Klaszterünk tagjai előadókként, résztvevőkként is jelen voltak a rendezvényen. A konferencia mellett kisebb kiállítás keretében Klaszterünk tagjai is kiállítóként bemutatták – kóstoltatták termékeiket. Így jelen volt a KOMÉTA 99 Zrt., a FINO-FOOD Kft., a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kaposvári Szervezete, valamint Klaszterünk menedzser szervezete, a DDRÉI Kft. is. Kiemelt szerepet kapott a „Zselici húsos lepény” kóstoltatása, hiszen ezt a terméket Klaszterünk három kiemelt tagja közös projekt keretében dolgozta ki, illetve állította elő az elmúlt években – a Slendy Kft., a Kapos Ternero Kft., valamint a FINO-FOOD Kft.

Az immár „Akkreditált Klaszter” címmel rendelkező DDRÉI Klaszter továbbra is kiemelt feladatának tekinti a helyi élelmiszeripari vállalkozásokkal közösen, összefogva részt venni a biztonságos, minőségi élelmiszerellátás megvalósításában, s várja továbbra is olyan vállalkozások jelentkezését, amelyek a közös célok érdekében, a közös munkában részt kívánnak venni a jövőben.

 

2022. május 10.
Az iFood Élelmiszer Klaszter, az innomine DIH és Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tisztelettel meghívja Önt a Professzionális innovációs szolgáltatások nyújtása a dél-magyarországi agrár- élelmiszeripar számára” – ProAgro című projekt INTELLIGENS...
2022. április 10.
Az Innoskart Klaszter, az iFood Élelmiszer Klaszter és az innomine DIH tisztelettel meghívja Önt az Élelmiszeripar és digitalizáció Fókuszban a hazai KKV-k számára is elérhető Európai Uniós pályázatok segítségével megvalósított jó gyakorlatok című...
2022. március 10.
Az iFood Élelmiszer Klaszter és az innomine DIH Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt a Kihívások az élelmiszeripari melléktermék hasznosításban 2022-ben Digitalizációs és más megoldások című
2022. február 10.
Az iFood Élelmiszer Klaszter és az innomine DIH Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt a „Professzionális innovációs szolgáltatások nyújtása a dél-magyarországi agrár- élelmiszeripar számára” - ProAgro című projekt
2022. február 01.
    Az iFood Élelmiszer Klaszter összesen 143 400 EUR értékben nyert el egy Európai Uniós projektet az Innomine Digital Innovation HUB-al közös konzorciumban PROAGRO (Providing Professional Innovation Services for The Agri-Food Sector in Southern Hungary)