Klaszterközi Együttműködési Szerződést ír alá öt hazai klaszter

2022. január 27.

2022. február 02-án Klaszterközi Együttműködési Szerződést ír alá öt hazai klaszter az Akkreditált Innovációs Klaszterek által elindított Klaszterközi Együttműködés és Branding összefogás keretében. Az aláírásra az Óbudai Egyetemen, a Lehetőségek és Kihívások Konferencia keretében kerül sor.

Az iFood komoly hangsúlyt fektet a jövőben a hazai klaszterek közötti együttműködés erősítésére, valamint a hazai klaszter ökoszisztéma megerősödésének támogatására. Ennek részeként már év elején aláírásra kerül 5 hazai klaszter (Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter, Innoskart Klaszter, IFood Élelmiszer Klaszter, Omnipack Klaszter, Mirbest Klaszter) között az az együttműködési megállapodás, melynek célja a magyar klaszterek által felhalmozott tudás egyesítése és a klaszterekben rejlő értékek közös bemutatása, olyan operatív lépések megvalósításával, mely előmozdítja a hazai klaszterek és tagvállalataik kapcsolatainak bővítését, innovációját, közös hazai és nemzetközi lehetőségeit és összességében sikeres és hatékony, érdekérvényesítő együttműködő partnerséget eredményez.

A szakmai területen és klaszterfejlesztésben egyaránt kiemelten tapasztalt klasztermenedzsment szervezetek eddig egymástól külön működtek. Mostantól ez a tudás és érték egy tömbben egyesül egy hazai klaszter-hálót, egy közös kompetencia halmazt alkotva.

Kiemelten fontos, hogy olyan felületek jöjjenek létre, amelyek teret adnak a klasztereknek a bemutatkozásra, a klaszterekben folyó munka széleskörű népszerűsítésére, valamint az általános szemléletformálásra a döntéshozók, a szakmai szervezetek és a vállalkozások körében.

Cél az akkreditált és minősített klasztertagság előnyeinek bemutatása, a klaszterek és a tagok által nyújtott szakmai nívó demonstrálása, valamint a hazai KKV-k támogatása annak a felismerésében, hogy mekkora előnyt jelentenek a klaszterek az EU-s stratégiákhoz és a legdinamikusabban fejlődő üzleti tendenciákhoz való felzárkózás terén.

 

További információ

Regisztráció

2022. május 10.
Az iFood Élelmiszer Klaszter, az innomine DIH és Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tisztelettel meghívja Önt a Professzionális innovációs szolgáltatások nyújtása a dél-magyarországi agrár- élelmiszeripar számára” – ProAgro című projekt INTELLIGENS...
2022. április 10.
Az Innoskart Klaszter, az iFood Élelmiszer Klaszter és az innomine DIH tisztelettel meghívja Önt az Élelmiszeripar és digitalizáció Fókuszban a hazai KKV-k számára is elérhető Európai Uniós pályázatok segítségével megvalósított jó gyakorlatok című...
2022. március 10.
Az iFood Élelmiszer Klaszter és az innomine DIH Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt a Kihívások az élelmiszeripari melléktermék hasznosításban 2022-ben Digitalizációs és más megoldások című
2022. február 10.
Az iFood Élelmiszer Klaszter és az innomine DIH Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt a „Professzionális innovációs szolgáltatások nyújtása a dél-magyarországi agrár- élelmiszeripar számára” - ProAgro című projekt
2022. február 01.
    Az iFood Élelmiszer Klaszter összesen 143 400 EUR értékben nyert el egy Európai Uniós projektet az Innomine Digital Innovation HUB-al közös konzorciumban PROAGRO (Providing Professional Innovation Services for The Agri-Food Sector in Southern Hungary)