Balaton-Park 2000 Nonprofit Kft.

BALATON PARK 2000 Nonprofit Kft.

A társaság jogelődje a „Balaton-Park 2000” Közhasznú Társaság 1996 év májusában alakult, törvényi változás következtében 2009 év nyarán lett Balaton-Park 2000 Nonprofit Kft.

Az elmúlt, több mint egy évtized alatt elsősorban a Dél- Nyugat Balatoni Kistérség területén tevékenykedett.
Terület-fenntartási és környezetvédelmi munkák mellett, jelentős mintaértékű projekteket valósítottak meg. Kiemelkedő jelentőségű a PHARE keretében végzett, kistérségi vízrendezési, építési munka. Az elsők között valósították meg TAMA  keretében birtokrendezési mintaprojektet.

Mikro-térségi szinten (TRFC pályázat segítségével) humán infrastruktúrafejlesztést támogató informatikai rendszert alakítottak ki. Ennek felhasználásával, hátrányos helyzetű településeken élők foglalkoztathatóságának javítása érdekében valósítottak meg egy HEFOP projektet. A képzésben részt vettek jelentős része munkához is jutott a program befejezésekor.
A társaság folyamatosan kiemelten kezeli a közösségi élet segítését, a környezettudatos életmód kialakítását és fejlesztését. A környezetvédelmi szempontokat továbbra is kiemelten kezelve, nyitottak a kutatás-fejlesztés és energetika területe felé. A nemzetközi kapcsolatok és együttműködések kialakítása 2011 évtől prioritásként szerepel céljaik között.